Zorana Maihajlovic

Водећи сајамски догађај у грађевинској индустрији у региону југоисточне Европе, са преко 550 излагача из 30 земаља – 43. Међународни сајам грађевинарства, свечано је отворен на Београдском сајму. Под слоганом „Златна грана српске привреде“ и покровитељством Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије, Сајам грађевинарства траје до недеље, 23. априла. Генерални спонзор манифестације је бугарска компанија Профилинк, а поносни пријатељ манифестације – Supporta interior doors.

Уз честитке за 80 година успешног пословања Београдског сајма, Сајам грађевинарства свечано је прогласила отвореним ресорна министарка Зорана Михајловић. Она је подсетила да је прошле године свим компанијама пожелела више посла и сарадње, као и побољшање услова пословања:

– За грађевинску индустрију веома је важно постојање добрих услова за пословање, али то нису само грађевинске дозволе и сличне погодности, већ и јасна економска политика захваљујући којој имамо нове компаније и нове инвестиције. Пре три године удео грађевинарства у српској привреди био је 4,5 одсто, сада је пет, а тежимо да постане седам одсто. Тај циљ можемо да постигнемо само заједно, разменом искустава, сарадњом, увођењем нових технологија. Да би грађевинарство било „Златна грана српске привреде“, како гласи овогодишњи мото, морамо да се повезујемо, цео регион мора заједно да ради, рекла је Зорана Михајловић.

Danka Selic

Добродошлицу свим излагачима, гостима и посетиоцима пожелела је и Данка Селић, генерална директорка Београдског сајма, која је такође подсетила да је ово година јубилеја – 80 година од оснивања, што представља част, али и обавезу.

– Београдски сајам и даље ће се трудити да одговори изазовима тржишта, да одржи углед и унапреди пословање. Поносни смо што смо задржали лидерску позицију у региону, што Сајам окупља велики број излагача, стручну јавност али и најширу публику. Велику подршку у организовању ове манифестације пружило нам је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а у наредних пет дана Сајам ће бити место промоције потенцијала и перспективе грађевинске индустрије, рекла је Данка Селић.

Ivan Ivanov

На свечаном отварању говорио је и Иван Иванов, генерални менаџер продаје бугарске компаније Профилинк, која је генерални спонзор манифестације. Уз изражавање задовољства због успешне сарадње са Београдским сајмом, он је подсетио да Профилинк има лидерску улогу у грађевинској индустрији, а свим учесницима пожелео је ефикасан сајамски наступ.