Zlatni i Sajamski ključevi za najbolje na ovogodišnjem sajmu

Златни кључ“, престижна награда Међународног сајма намештаја, опреме и унутрашње декорације, на 56. издању додељена је најуспешнијим излагачима у четири категорије.

О добитницима је одлучивао интернационални стручни жири, којим је председавао Богдан Славица, а чланови су били: Салих Тескереџић, студио Аутори – Дијана Новаковић и Маја Трбовић, Нико Чучковић и Виргинио Бриаторе.

Zlatni i Sajamski ključevi za najbolje na ovogodišnjem sajmu

„Златни кључ“ за најбољи производ освојила је хрватска компанија ПРОСТОРИА за Trifidae“, три различите фотеље развијене из заједничког типолошког и обликовног исходишта, дизајн: Numen For USE.

У категорији најбољи outdoor намештај награђен је произвођач ГАРДА за „Колекцију Тотем“, дизајн Анице Андрић.

„Златни кључ“ у категорији brand development додељен је произвођачу ГИР из Краљева, док награда није додељена у категорији home accessories.

За најбољег младог дизајнера на овогодишњем Сајму намештаја проглашени су Дорја и Иван Бенусси – THING THINGS CHAIR“.

Zlatni ključevi za najbolje na ovogodišnjem sajmu

Награда „Сајамски кључ“ за асортиман излагачког програма ове године припао је компанији МОЈА СОБА д.о.о. из Краљева, док је компанија МАТИС д.о.о. из Ивањице награђена за вишегодишњи допринос подизању квалитета манифестације.

Сајамским кључем за креативно осмишљен сајамски наступ награђена је компанија СИМПО из Врања, а за укупан сајамски наступ TOP TECH WOODWORKING из Београда.