Заједница професионалних издавача Босне и Херцеговине представиће на 64. међународном сајму књига у Београду педесет нових наслова из различитих области књижевног стваралаштва. Заједница окупља 10 издавача: Buybook, Connectum, Добра књига, Хрватски лексикографски институт из Мостара, Малик, Наклада Мате, Synopsis, University press из Сарајева, Вријеме из Зенице, те Имприматур.

Интенција оснивања Заједнице издавача у БиХ је да се покажу на местима где се издавачи и читаоци окупљају и да удруженим снагама представе региону босанскохерцеговачку продукцију. Поклоници писане речи у Србији имају прилику да изаберу између педесетак нових и више стотина нешто старијих наслова које ће Заједница издавача у БиХ понудити, а међу њима су врхунска дела класичне и савремене бх. књижевности, енциклопедије, приручници и лексикони, белетристика, историјска штива, те романи попут трилогије Џевада Карахасана „Што пепео прича“. Посебну пажњу међу српском читалачком публиком изазвале су, и пре самог Сајма, књиге Латинке Перовић у издању сарајевског University Pressa. Поред књига, биће одржан и низ промотивних активности, сусрета и разговора.

Заједница издавача наступала је на сајмовима у БиХ и региону, у Бањалуци, Сарајеву, Подгорици, представиће се и на сајму књига у Загребу, а разматра се и наступ на сајмовима књига у Љубљани и Приштини.