У четвртак, првог дана децембра, капије Хале 4 Београдског сајма отворене су за све посетиоце и госте 36. Сајма зимске спортске опреме, туризма и рекреације Експо-зим. Све до недеље, 4. децембра, љубитељи зимских спортова, снега, планина и зимског амбијента уопште могу да се на једном месту припреме за задовољства која зима нуди и којима се од зиме надају.

Већ први сати рада сајма показали су да је највеће интересовање за нове моделе опреме и реквизита за зимске спортове – скије, ципеле, везове, клизаљке, сноуборд, ски-комбинезоне, рукавице, капе, наочаре и друго, те за комисиону продају, промоцију екстремних спортова, услуге ски-сервиса. Неће изостати ни размена зимске опреме, на коју су поготово навикли родитељи најмлађих зимољубаца. Сајам су ове године обогатили и грађевинари понудом апартмана на Копаонику и Јахорини.

За љубитеље зимских спортова и живота на отвореном, за младе и оне старије, за породице и за оне који сваке године овај догађај ишчекују са великим нестрпљењем, излагачи су припремили и сајамске попусте и до 50 одсто, чак и за неке овогодишње моделе артикала.

Задовољштину ће моћи да пронађу и професионалци, јер ће у суботу, 3. децембра, од 10 сати бити одржан семинар за инструкторе скијања и сноуборда.

Експо-зим се тако представља као најуређенији снежни излог посвећен белим планинама и зимским спортовима, али и увозницима, произвођачима, туроператорима, менаџерима зимских одмаралишта, компанијама и продавцима спортске опреме и одеће, инструкторима скијања и сноуборда, љубитељима пењања, снежним парковима, спортским удружењима, спортистима и техничарима-сервисерима, осигуравајућим друштвима, „зимским технологијама“ и свету услуга у овој области. Експо-зим је прва прилика и прави начин да се љубитељи белих планина сусретну са зимом.

И суорганизатор, Асоцијација „Спорт за све“, омогућио је да Експо-зим и у четвртој деценији постојања очува привлачност за оне који траже зимску комбинацију активног одмора, користи и забаве. Уз то је остао директно и ефикасно промотивно средство за велике брендове у овом сектору, спона са крајњим купцима и подршка њиховој радозналости и изборима, значајно средство утицаја на понашање при куповини и задржавање тржишта.

Радно време Експозима је од 10 до 20 часова.

Цена улазнице је 400 динара, а паркинга у кругу сајма 150 динара по сату.