У организацији Кинолошког савеза Србије, у недељу, 4. марта у халама 1 и 4 одржава се 62. Међународна изложба паса свих раса – ЦАЦИБ. Ово пролећно издање традиционално означава почетак кинолошке сезоне у Србији.

Више од хиљаду паса ће се такмичити за титулу најлепшег пса на свим изложбама, а оцењиваће их најеминентније судије из целог света – Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Румуније, Мађарске, Немачке, Русије и Филипина. На крају манифестације у централном рингу одржава се Бест ин Схоw – избор за најлепшег пса изложбе, што је свакако и најатрактивнији део манифестације.

У оквиру манифестације одржавају се и „Agility Show“ – спортско такмичење врхунски обучених паса, „Junior Handling“ – избор за најбољег младог водича пса као и XIII Велика годишња изложба паса мешанаца, коју организује „ORCA“, непрофитна организација за поштовање и бригу о животињама. По традицији, бираће се НАЈмешанци у следећим категоријама: најкицош, најумиљатији мешанац или мешанка, најгласнији мешанац или мешанка, најчупавији мешанац или мешанка, најклемпавији мешанац или мешанка, најнепослушнији мешанац или мешанка, најлепши реп, најлепши пар – дете и љубимац и најсличнији лик – пас који је најсличнији свом власнику. Главна награда припашће НАЈмешанцу 2018. године.

Поред ових категорија, „ORCA“ ове године уводи се још једна категорија, а предлоге за нову категорију можете дати на њиховој фејсбук страници www.facebook.com/ORCASerbia. Победници у свим категоријама ће добити вредне награде, пехаре и медаље.

На изложби ће учествовати и НВО Алфа, невладина организација посвећена добробити животиња, која ће организовати ликовну радионицу за децу, као и Прихватилиште „Дражевац“, које организује удомљавање животиња.