„Паклени“ новембар на Београдском сајму

После изузетно успелог Сајма намештаја, другу половину сајамског новембра обележиће најгушћи и најразноврснији могући потпури манифестација и догађања, који ће на овај или онај начин ући у живот сваког грађанина ове земље.

Већ 18. новембра, у халама 1 и 4, одржава се јесења, 63. Међународна изложба паса свих раса – ЦАЦИБ Београд, која означава крај овдашње кинолошке сезоне. За титулу најлепшег пса изложбе надмеће се више од хиљаду паса свих раса из тридесетак земаља, а псе оцењују еминентне међународне кинолошке судије.

Од 21. до 24. новембра, у хали 3 Београдског сајма, посетиоце очекују ђаконије и нектари на 13. Сајму етно хране и пића. Ради се о регионалној, елитној и највећој смотри прехрамбених производа намењених тржишту, припремљених по традиционалним рецептима, на традиционални начин. Реч је о националним специјалитетима, производима карактеристичним за ужа географска подручја, најчешће ручне израде и од органски гајених сировина.

Сајам етно хране и пића још неће бити завршен, у хали 1 ће 23. новембра почети и до 25. новембра трајати 7. Међународни сајам спорта, у организацији Спортског савеза Србије, под покровитељством Министарства омладине и спорта Србије и у сарадњи са националним гранским спортским савезима. Програмом сајма предвиђено је представљање кључних спортских организација и институција, стотинак спортова и спортских дисциплина, најуспешнијих спортиста и освајача медаља.

Од 29. новембра до 2. децембра хала 4 ће бити место одржавања 33. Експо-зима, сајма зимске спортске опреме, који већ четврту деценију усрећује љубитеље зимских спортова и туризма на једном месту. Они ће на сајму моћи да пронађу комплетну најсавременију спортско-рекреативну опрему, размене или сервисирају половне реквизите и обезбеде повољне туристичке аранжмане, од ове године не само за зимску него и за предстојећу летњу туристичку сезону.

У исто време, од 29. новембра до 2. децембра, али у халама 3, 3А и 5 одржаће се већ легендарни Фестивал науке. Током 12. издања ове, највеће манифестације у области промоције науке и образовања, представиће се више од 60 научих и образовних институција, удружења али појединаца из Србије и из иностранства. Циљ Фестивала науке је да афирмише познате и промовише неафирмисане научнике са домаћих и страних простора.

Али ни то није све. Од 30. новембра до 2. децембра, у халама 1 и 2 Београдског сајма, одржаће се Games.con, сада већ и званично највећа конвенција овог типа на Балкану. Под паролом „Левеловати се мора“, Games.con је најмасовније окупљалиште љубитеља свих врста игара – од виртуелне реалности, преко PC гејминга и конзола па до традиционалних друштвених игара. Фестивал окупља комплетну индустрију модерне забаве на једном месту, епицентар је самог врха гејминг индустрије, модерних и најновијих технологија, као и највећих и најбројнијих турнира у електронским спортовима.

Коначно, да би „пакао“ био потпун, за 29. новембар је предвиђен почетак рада „Старланда“, највећег и најмодернијег забавног парка у региону, првог у Србији затвореног типа, смештеног у халама 7, 8 и 9 Београдског сајма. Садржаји ће по халама бити распоређени према узрасту посетилаца те врсти забаве и интересовања – од класичних игара попут билијара, пикада, стоног хокеја и фудбала, па до најневероватнијих чуда из области виртуелне реалности.

И још једанпут, место на коме се све то догађа је Београдски сајам.