Међународни сајам наутике, лова и риболова, који се ове године одржава 41. пут, најпосећенија је и најпословнија специјализована домаћа сајамска манифестација намењена љубитељима и корисницима свих врста пловила, спортова на води и роњења, опреме за лов и риболов, наутичке, камп и outdoor опреме.

Одржава се од 1. до 5. марта, а глисери, јахте, једрилице, чамци, скутери, бродски и ванбродски мотори, опрема за спортове на води, школе једрења, чартери, наутички туризам и све друго што иде уз уживање на води представиће се у монументалним халама 1 и 4 Београдског сајма. По логици ствари, значајан део излагачког програма прилагођен је речним наутичарима, пре свих љубитељима Саве, Дунава, језера и пловних канала, а отворени простор који повезује сајамске хале и реку Саву, спреман је за хепенинге и демонстрације достојне светски познатих морских марина и туристичких дестинација.

Разноврсна понуда свега што је у вези са наутиком употпуњена је веома популарном берзом половних пловила, а они који уживају у регатама, сплаварењу и осталим спортско-рекреативно-туристичким ексклузивитетима које омогућују водни потенцијали Србије, биће на правом месту у право време. Све то биће додатно обогаћено еколошким и безбедносним темама у вези са водом и животом на води.

Према најавама, наутички део ове сајамске манифестације, комплетно смештен у хали 1, покриће више од 80 излагача са око 100 пловила, а ни овог пута неће изостати најпопуларнији домаћи и светски брендови, укључујући и оне најреномираније у сектору ексклузивних пловила, па и значајан број премијера и међу излагачима и међу моделима. Сви они сигурно ће успети да задовоље очекивања најмање десетак хиљада посетилаца.

Учешће „премијерних“ излагача из Италије и Турске, Словеније, Хрватске и Црне Горе говори о томе да је манифестација из године у годину све интересантнија на међународном плану. Тако ће се, поред сталних излагача као што су CTC Unit, Goga YCI, Inteh-V и други, представити и неки нови као што су Mitan Marina, Como, Efel Motors, AS Labruna, ENC Star Trade итд.

Очигледна је експанзија у сајамском сектору лова и риболова, нарочито изражена у прошлогодишњем броју излагача и разноврсности и квалитету експоната. У овом сегменту дистрибутери представљају ловачко наоружање, муницију и конфекцију, штапове за пецање и сав други риболовачки прибор, а све то наћи ће своје место у хали 4 Београдског сајма.

А тамо ће их, поред осталих сачекати наши највећи увозници и дистрибутери као што су Снајпер, Capriolo, Гроф, Eurofish, Травар и многи други.

Сајам наутике, лова и риболова по правилу прати богат пратећи програм сачињен од стручних предавања, промоција, демонстрација, радионица, изложби, богатог фонда литературе.

Радно време сајма биће од 10 до 19 часова, а последњег дана трајања сајма, 5. марта, од 10 до 17 часова.