Прошло је више од осам и по деценија од конституисања Београдског сајма и једна истина, старија и од света и самог Сајма, остала је да важи – у свету пословања непромењиви и трајни, формула за успех, једино су континуирана прилагођавања, промене и стална улагања у знање и обученост запослених.

Компанија национални и регионални лидер, Београдски сајам, инспирација је и прилика пословним и привредним могућностима Београда, Србије и региона. У предстојећу јесен улази са годишњом пројекцијом од преко 60 манифестација. Ова рекордна бројка заокружиће изузетну пословну годину као резултат рада и страсти свих који Сајам живе и учествују у подухвату.

Београдски сајам, члан тима који је ове године успешно реализовао кандидатуру и био један од иницијатора пројекта ЕКСПО Београд 2027, део је перспективе коју ова значајна специјализована светска манифестација отвара. То је нова платформа која ће и Србији и Београду и Београдском сајму омогућити да свету представе културу, традицију и потенцијале у три месеца трајања великог међународног пројекта који помера границе.

Успех није случајан, плод је доброг планирања и преданог рада, визије и посвећености свих који чине тим Београдског сајма. Историја препуна изазова и успона показала се као предуслов за заједнички успех у превазилажењу свих препрека како би компанија остала синоним за врхунску организацију и професионализам. Изузетна је агенда јесењих манифестација које би требало да задовоље најшири могући спектар интереса и потреба и посетилаца и партнера – од музичких, уметничких и спортских догађаја који доносе радост и културолошко богатство, преко привредних сајмова који подстичу развој и економску сарадњу, до техничко-технолошких и војних, који приближавају најновијим технологијама и иновацијама.

Нека као препорука послуже већ чврсто међународно етаблирани сајмови књига, намештаја и машина и алата за дрвну индустрију, графичке, папирне и креативне индустрије, Wine Vision by Open Balkan, наоружања и војне опреме, енергетике и екологије, медицине и стоматологије, етно хране и пића, образовања и наставних средстава, зимске опреме, козметике, естетике и здравља и још толико других, који ће у предстојећим месецима људима чинити корист и задовољство, а друштву, држави и привреди нове кораке у свет способних и моћних.

Док се с поштовањем присећа славне прошлости, Београдски сајам поносно гледа напред у будућност и граби нове могућности и изазове. То подразумева лидерство у сајамској индустрији и привредном развоју, инспирацију за друге, Београдски сајам је „место које је видео цео свет“.