LASCAMЧешка компанија LasCam Сyстемс, која се први пут појављује на Сајму технике, има стабилну позицију на чешком и словачком тржишту, али и пословне намере да активности прошири и на друге земље у средњој и источној Европи, као што су Пољска, Мађарска, Србија…

Компанија представља сасвим нове савремене технологије за индустријско чишћење и третман површина. Било да је у питању чишћење алата у индустрији пластике и гуме, чишћење делова од полимера, уклањање или чишћење остатака после зидања, ласерско чишћење представља ефикасну и економичну алтернативу конвенционалним методама. Све то уз уштеду и до 90% оперативних трошкова. Ова технологија не захтева никакве абразиве или хемикалије које захтевају посебан третман, складиштење и еколошки одлагање.

Како ова технологија функционише? Ласерски системи генеришу ултракратких ласерске импулсе који уклањају нечистоће без оштећења или термичког утицаја. Параметри ласерског снопа могу се лако прилагодити геометрији очишћеног дела, чиме се уклањају нечистоће из одабраних делова без маскирања. Ласер се може користити и за чишћење неметалних материјала, на пример у обнови дела или за чишћење велике површине фасаде. Могуће је очистити прашину, друге отпатке и обојене површине без угрожавања првобитне боје. Захвална је примена код чишћења бронзаних скулптура, пешчаних скулптура или племенитих метала. Ако се примењује нежно, могу се очистити чак и тканине или дрво.

Све су то разлози да се посети штанд LasCam-а на Београдском сајму.