„Предузетништво у туризму“ једна је од тема о којој су представници града и туристички посленици говорили на  Београдској туристичкој конференциие. Уз подршку Града Београда, овај скуп је у оквиру пратећег програма Сајма туризма уприличила Организација “Србија за младе”.

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић рекао је да Београд улаже напоре да створи услове да млади људи стварају, раде али и зараде кроз реализацију својих идеја. Туризам је у томе веома значајан јер кроз програме самозапошљавања може да допринесе отварању нових радних места. Давањем шансе младима да се креативно изразе у свом граду развија се и сам град, који све висе привлачи туристе.

У престоници Србије туристи се у овом тренутку задржавају неколико дана, али град чини велике напоре да се овај период продужи. Због тога Београд организује велики број манифестација, уз тенденцију да се сваке године одржи макар један фестивал више него претходне године. У фази израде је програм који град прави са туристичким водичима, а који има за циљ да се даље оживи Земун, цео простор око Калемегдана, Блок 70…

-За 2018. годину планирано је и оживљавање београдских пећина, запуштеног града испод Београда, најавио је Драгомир Петронијевић.

-Поред тога, представници града ће се трудити да буду достојни пртнери младима, да слушају њихове иницијативе и да их заједно спроводе у дело. Ова Конференција сваке године доноси нова знања из туризма, менаџмента, хотелијерства, маркетинга и интернет маркетинга, а намењена је туристичкој индустрији и младима који се образују у овој сфери.