Смештена у источном делу Босне и Херцеговине, Јахорина припада динарском планинском масиву. Са највишим врхом Огорјелицом (1916 м), налази се на месту утицаја две климе – медитеранске и континенталне. Од јаког ветра са севера штите је романијске шуме, а на врховима Јахорине дувају ветрови јужних смерова. Снега на Јахорини има између 180 и 210 дана током године (од новембра до априла, а често и у мају). Просечна висина снега је 100 цм, а просечна температура у јануару – 10 степени. Магле су ретке и појављују се с пролећа и јесени.

TO Istočno Sarajevo
Планинске куће окружене су предивним пејзажом, а смештене су у непосредној близини скијалишта. Саграђене су од природних материјала, дрвета и камена и складно се уклапају у околину. Укупан капацитет смештаја је 4000 лежаја, од чега је 2000 у хотелском делу, а 2000 у приватним кућама. Ски-рентали, школе скијања, вожња моторним санкама, пешачење обронцима планине свакако су оно што посетиоце занима у зимској сезони.

Понуда је веома широка и за оне који упражњавају друге облике спорта и рекреације. Wellness и фитнес центри, затворени базени, спортски терени, сале за стони тенис, билијар, шах, интернет-кафеи и баште, које су истовремено и сунчалишта, права су места за одмор и рекреацију.