Компанија ХЛАДНИ ВАЛ из Нове Градишке, Хрватска, производи и извози ICEsonic машине за индустријско чишћење сувим ледом.

ICEsonic машине користе се за индустријско чишћење у различитим индустријама, од петрохемијске, електротехничке до прехрамбене и ваздухопловне. ICEsonic системи за индустријско чишћење сувим ледом најекономичнији су у индустрији због квалитета уграђеног у сваки модел. Машине су мобилне ради лакшег транспорта и подносе тешке радне услове.

Технологија чишћења сувим ледом релативно је нови процес чишћења који се користи чврстим CO2 куглицама (познате и као суви лед). Користи се, пре свега, за индустријску употребу у различитим апликацијама. Суви лед, након удара у површину која се третира, сублимира (претвара се директно из чврстог стања у CO2 гас), те тако не оставља талог, опасни отпад или отровне паре. Уз све то, CO2 је, као природни гас, потпуно неотрован, без боје је и без мириса.

Чишћење сувим ледом је ефикасно у уклањању боје, заптивача, угљених и корозијских наслага, масти, уља и лепила, као и за чишћење плочица у штампарским склоповима. Исто тако, због CO2 чишћење куглицама није абразивна операција, те је одлична за делове који су јако осетљиви.