Наредни, продужени викенд на Београдском сајму намењен је малишанима и њиховим родитељима. Од петка, 14. октобра до недеље, 16. октобра у хали 3 одржава се 18. Полимарк дечји сајам.

Најмлађе посетиоце чека разноврстан програм на бини и на спортским теренима, бројне наградне игре и такмичења, дружење са аниматорима и ликовима из цртаних филмова, али и друга изненађења.

Представиће се дечји хорови, фолклорна друштва, балетске и друге групе из различитих области дечјег стваралаштва, играће се представе за децу. Своје активности представиће школице спорта, а малишани своје вештине на спортским теренима.

Први пут на Сајму биће постављен Татами полигон борилачких спортова, на коме ће своје активности представити борилачки клубови. Као и сваке године, са децом ће се дружити представници Саобраћајне полиције, који ће их подучавати основним правилима понашања у саобраћају. Малишанима ће се представити и Жандермерија, уз посебну обуку, а на Сајму учествује и Ватрогасна бригада Београда.

У свим улицама на Дечјем сајму на штандовима излагача припремљене су разне врсте активација за најмлађе, креативне радионице, ликовни кутак, док родитељи на штандовима могу да добију информације о великом броју брендова и нових производа намењених деци и читавој породици. Излагачи су за посетиоце припремили и специјалне сајамске попусте.

Велики број дечјих, културних и образовних институција и установа подржало је ову највећу дечију манифестацију у региону, а догађај ће пратити преко 40 медија.

Пријатељи манифестације су Туристичка организација Београда и „Lady fair“, а да све изгледа тако лепо и добро организовано помогли су спонзори манифестације – Полимарк, Фриком и Пуфиес.