Под слоганом „Башта у срцу града“, на Београдском сајму се од 6. до 9. априла одржава 22. Међународни сајам хортикултуре – најцветнија, најмириснија и најшаренија манифестација. Ова атрактивна приредба има специфични привредно-едукативног карактер, а посвећена је заљубљеницима у природу, здрав живот и лепу, уредну и угодну животну средину. Сајам хортикултуре је, заједно са својим изложбама – 20. Изложбом лековитог биља и препарата од меда „Дарови природе“ и 5. Изложбом баштенских и парковских машина Motoplantexpo, одавно препознатљив као сајамски догађај који нуди спој корисног, практичног и лепог.

Поред узгајивача цвећа и цветног материјала, и ове године ће се на истом месту окупити преко 100 излагача из разних области хортикултуре – воћарства, виноградарства, пчеларства, гајења лековитог биља, производње садница и семенског материјала, узгоја и одржавања зелених површина, пејзажне архитектуре, али и више од 5000 очекиваних пословних и „обичних“ посетилаца, којима је животни мото „живети лепо и здраво“.

Sajam hortikulture

Сајам је оплемењен изузетно богатим стручним, едукативним и занимљивим пратећим програмом, изложбама, предавањима и презентацијама из разних области хортикултуре, али и такмичарским и хуманитарним садржајима.

Манифестацију подржава Министарство пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије, струковна удружења, научне и образовне институција из земље и региона.

Сајамске хале 3 и 3А биће за посетиоце Београдског сајма отворене од 10 до 19 сати. Појединачне улазнице коштаће 200 динара, групне 100, а сајамски паркинг 100 динара на сат.