Уз обележавање јубилеја, годишњице и различитих дешавања која су пратила настанак и развој Београдског сајма, време је и за један прави рођендански текст. Наравно, историју памтимо и поштујемо, али идемо напред, јер је то једино што одговара једној овако великој, успешној, међународној институцији.


Београдски сајам основан је на данашњи дан пре 80 година. За ових осам деценија веома активно је учествовао у креирању и реализацији привредног живота земље, био је домаћин многим излагачима, угостио је небројено много посетилаца. „Место које је видео цео свет“ није случајно сајамски слоган, итекако је утемељен у реална дешавања.

Данас је прилика да поносно кажемо да смо незаобилазни део значајних привредних и друштвених дешавања током претходних 80 година. Нико не пориче да је било и тешких дана, али они су иза нас. Сада крупним корацима идемо напред, у девету деценију улазимо спремни да учинимо све да она буде још боља и успешнија од претходних. Да у ту решеност не треба сумњати јасно је свима који само „баце поглед“ на календар сајамских дешавања. Спремни смо за многе велике подухвате. Потковани смо знањем и искуством, а да би инаше наредне рођандане обележавали као успешна компанија – у маниру добрих домаћина, уз добродошлицу, чекамо све старе и нове излагачи и посетиоце. Одавно нам је јасно, само уз такву сарадњу, уз пословне партнере и радознале посматраче, изградили смо наше сајамско царство.

Уз захвалност на свим лепим жељама и честиткама које смо последњих дана добијали са свих страна земље и света, на Београдском сајму сада је време – за славље.