Индивидуални Светски куп у рвању почео је на Београдском сајму у суботу 12. децембра и трајаће све до 18. децембра 2020. године. Једно од највећих светских спортских такмичења ове године у међувремену је два пута променило формат и прилагодило се околностима изазваним пандемијом коронавируса и ограниченим могућностима путовања у различитим деловима света.

Ипак, на Београдском сајму се појавило чак 505 такмичара из 51 земље, међу којима је седам земаља са списка десет највећих светских сила у овом спорту. Такмичари на струњаче излазе у тридесетак категорија, а Србију представља 10 рвача и једна рвачица. Укупни наградни фонд такмичења износи око 278.000 евра.

Већ другог дана такмичења српски рвачи Виктор Немеш и Зураб Датунашвили освојили су бронзане медаље. Немеш је у категорији до 77 килограма грчко-римским стилом, у борби за бронзу, победио Карапета Чаљана из Јерменије, а Датунашвили је у категорији до 87 килограма био бољи од Италијана Фабија Парисија. Очекује се да до краја такмичења буде још српских представника на победничком постољу.

Индивидуални Светски куп одржава се без публике, у строго контролисаним условима и уз поштовање свих епидемиолошких стандарда те обавезно ПЦР и антигенско тестирање. За све учеснике и њихове пратње предвиђен је смештај у четири београдска хотела, у оквиру затвореног система балона, па учесници неће комуницирати са спољним светом.