Међународни сајам хортикултуре – „BeoPlantFair 2018“, своје 23. издање имаће од 3. до 7. априла. Истовремено се одржавају још две сродне манифестације – 21. Изложба лековитог биља и препарата од меда „Дарови природе“ и 6. Изложба баштенских и парковских машина и пратеће опреме „MotoPlantExpo“.

„Башта у срцу града“ слоган је Сајма хортикултуре који сваког пролећа привлачи велико интересовање посетилаца, а богата понуда идејних решења за уређење вртова, дворишта или балкона, као и најразноврснијих производа и услуга, представља праву атракцију за све љубитеље цвећа и зеленила.

Излагачи припадају различитим областима хортикултуре и представиће узгајање цвећа и цветног материјала, производњу садница и семенског материјала, воћарство, виноградарство, пчеларство, гајење лековитог биља, узгој и одржавање зелених површина, механизацију за хортикултуру, заливне системе, пластенике, средства за прехрањивање и заштиту, пејзажну архитектуру…

Концепт Сајма хортикултуре заснован је на синтези стручног, едукативног и естетског, а целокупан програм састоји се из четири целине: Флора, Зелени дизајн, Дарови природе и Органик фест и „MotoPlantExpo“.

Интерактиван и садржајан стручни пратећи програм подразумева предавања и презентације, демонстрације из разних области хортикултуре уз учешће еминентних домаћих и иностраних предавача и презентера, а одраз је дугогодишње квалитетне сарадње са професионалним и струковним удружењима и организацијама. Уз едукативни сегмет манифестације заступљени су и забавни садржаји, креативне радионице, такмичења и награде за учеснике и посетиоце.

Радно време сајма је од 10 до 19 часова. Појединачне улазнице коштају 300 динара, групне 200 (за групе веће од 20 људи), а паркинг се плаћа 100 динара по сату.