Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, амбасадор Кубе Густаво Триста дел Тодо и гост овогодишњег сајма књига Герард Хернандез Нордел присуствовали су промоцији књиге „Шта почива са друге стране мора“ писца Стивена Кимбера на у којој је један од главних ликова управо Нордел, а након тога су посетили сајам Ј=ДНАКИ.

Министар Ђорђевић и в.д помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић представили су амбасадору и господину Норделу секторе Министарства који активно раде на стварању бољих услове живота свих грађана Србије, посебно особа са инвалидитетом, деце и најстаријих грађана.

Амбасадор Кубе Густаво Триста дел Тодо истакао је да је одушевљен оним што је видео на сајму и целокупном организацијом која осликава изузетну сарадњу Министарства са удружењима особа са инвалидитетом у циљу унапређивања њихових услова живота.

Истакао је да такав пример сарадње треба да следе и остале земље у свету и још једном честитао Министарству на овако добро организованој манифестацији.

Герардо Хернандез Нордел рекао је да му је веома занимљиво све што је имао прилику да види на сајму Министарства и додао да обзиром да ће његова земља свакако усвојити нека искуства Министарства када је у питању брига о најстаријим грађанима.

„Све што чините за особе са инвалидитетом је за сваку похвалу. Веома ме радују и ови лепи радови ваших најстаријих грађана. Захвални смо на свему ономе што смо чули овде и желимо вам много успеха у даљем раду“, поручио је Нордел.

В.д. помоћника Биљана Барошевић истакла је да јој је веома драго што су одржавањем овог сајма показали да Министарство брине о сваком грађанину једнако, што говори и слоган сајма Ј=ДНАКИ.

„Овај сајам показао је да смо успели да направимо најбољу сарадњу Министарства и Сектора заштиту особа са инвалидитетом са удружењима и савезима особа са инвалидитетом, што и јесте наш заједнички циљ“, рекла је Барошевић.