Секретаријат за образовање и дечију заштиту, Привредна комора Србије и Филијала за град Београд Националне службе за запошљавање организују дводневни Сајам средњих стручних и уметничких школа. Под слоганом „По својој мери школу изабери“ ученици и њихови родитељи 11. и 12. априла биће у прилици да сазнају све информације о средњим стручним и уметничким школама, њиховим образовним профилима, наставним предметима, ваннаставним активностима, као и о могућностима за запошљавање у одређеном занимању. Сајам је намењен ученицима завршних разреда основних школа, пред којима се налази једна од најважнијих животних одлука, а то је одабир средње школе, а одржава се у хали 5 од 10 до 17 часова.
На овогодишњем Сајму учествоваће 49 београдских средњих стручних и уметничких школа, а специјални гости су фирме и компаније које су подржале систем дуалног образовања у Београду.
Основци ће бити у прилици да се на директан начин информишу о начину уписа, смеровима и образовним профилима преко стручних и практичних презентација школа, као и да виде разноврсне електронске и машинске експонате укључујући и роботе, да дегустирају кулинарске производе, присуствују научним експериментима и практичном раду фризера и козметичара.

На штанду Националне службе за запошљавање основцима ће бити доступне компјутерске игрице, водич за основце и каријерно путовање, које деци помажу да изаберу одговарајуће занимање, док ће психолози давати савете из професионалне орјентације и информисати основце и родитеље о перспективним и мање перспективним занимањима и актуелној понуди и потражњи на тржишту рада Србије.

Заинтересовани ученици моћи ће да учествују и у радионици „На путу избора занимања“, која ће им помоћи да процене своје жеље, открију професионална интересовања и упознају се са начинима доношења одлука.

Улаз на Сајам средњих стручних и уметничких школа је бесплатан.