Као и сваке године, време је да подвучемо црту испод управо завршеног Међународног сајма књига, који је овог октобра носио ознаку – 62.

За осам дана хале Сајам је посетило 187,5 хиљада посетилаца, а од 519 директних излагача, 116 је стигло из иностранства а 403 излагача су „бранили боје“ Србије. Заједно са суизлагачима и заступљеним фирмама, на више од 30 хиљада квадрата своју продукцију представило је 1033 учасника. Сајам и излагачи заједно су организовали 525 програма и десет изложби, а на 3. Фестивалу стваралаштва младих представљено је 19 програма.

Учесници из 21 земље, од којих су четири припадале „почасаном госту“ – земљама немамчког говорног подручја, итекако су потврдили да се ради о међународној манифестацији, великог значаја у читавом региону, али и свету.

На Сајму су проглашени издавач године, издавачки подухват године, дечја књига, најбољи издавач из дијаспоре. Додељена су посебна признања за допринос у области науке, а специјална признања уручена су и издавачима за најлепшу књигу и стрип, за најлепше дечје књиге, а специјално признање уручено је и младом дизајнеру књиге.

Сајам књига пратило је око 1.200 акредитованих новинара, сниматеља и фоторепортера електронских, штампаних и онлине медија из Србије и још 17 земаља.