PlayIt Show Serbia, највећи регионални сајам гејминг и ИТ индустрије, одржава се у Београду 27. маја, први пут. Организатор манифестације – земунска фирма „PlayIt Show SRB“, на Београдском сајму у хали 4 припрема целодневни гејминг доживљај за све љубитеље видео игара, конзола, геџета, е-спорта, ИТ-а, али и јутјубере, гејмере и косплејере.

АСУС и Мајкрософт су главни спонзори манифестације, а медијски партнер је PLAY радио.

PlayIt Show је наследник првог правог гејминг сајма у Мађарској, који се два пута годишње одржава у Будимпешти и у другим већим градовима. Ове године PlayIt Show први пут прелази границу и свој јединствени програм сели у Београд. Намењен је великим и малим играчима, представницима оба пола, свима који су заинтересовани за ИТ, мобилне телефоне или шарени свет видео игрица.

Као увертира за гејминг догађај године, у уторак, 23. маја у Београду је одржана конференција са панел дискусијом под називом „Раст и изазови гејминг и е-Спорт индустрије“, на којој су учесници разговарали о изазовима раста, комуникацијама и друштвеној одговорности најбрже растуће индустрије данас.

У оквиру АСУС и Мајкрософт ПлаyИТ Схоw Србија најстраственији гејмери и гејмерке имаће прилику да се опробају у најпопуларнијим видео играма.

Одржаће се LAN финала великих регионалних LoL, DotA2 и CS:GO турнира, као и Адриа Мастер турнира на које ће доћи тимови из региона. Победници ће добити вредне награде, јер је наградни фонд Адриа Мастерс турнира пет хиљада долара.

„Зона млевења“ чека све љубитеље борилачких видео игара као што су Injustice и Marvel vs Capcom 3 борбе.

У оквиру GameArt кутка посетиоци ће бити у прилици да се упознају с уметничким концептима који стоје иза најпопуларнијих игара, као и бројне акционе и друге фигуре.

У оквиру Сајма биће представљен и Cosplay који је инспирисан ликовима из анима остварења и видео игара. Бројни домаћи и регионални косплејери, као што су Боривоје Наумовски и Нана Куронома, који сами праве своје костиме, припремају комплетан перформанс.

У Модинг зони биће приказани неки од самостално састављених персоналних компјутера, а на штанду главних спонзора посетиоци ће бити у могућности да испробају најновије АСУС уређаје и сазнају више о новитетима Windows 10 Creators Update-а.

АСУС штанд биће подељен на два дела – ROG гејминг део, на коме ће поред изложених уређаја моћи да се играју и неке од најпопуларнијих видео игара, и RELAX ZEN део, на коме ће бити изложени премијум Zenbook модели и АСУС телефони.

Посебно занимљива биће Монстер улица у којој ће се одигравати целодневни програм. Посетиоци ће моћи да уживају и у такмичењу београдских средњошколаца у баскету три на три, уз подршку ФИБА.

Заштитно лице догађаја је познати јутјубер Војислав Перић, познатији као SupremeNexus. Он је свој високопосећени јутјуб канал отворио 2013. године након успешне твич каријере и најпопуларнијег стрима на овим просторима све до данас.