Иако своје капије за посетиоце званично отварају у петак, 24. марта, велики 53. Међународни салон аутомобила и 11. Међународни сајам мотоцикала, делова и опреме „Motopassion“ већ могу да почну.

Посетиоцима ће се представити више од 410 излагача из тридесетак земаља, 34 аутомобилска бренда и 10 брендова произвођача лаких привредних возила, 36 брендова мотоцикала, АТВ и осталих моторних возила, шест брендова бицикала… За ову прилику на располагању им је чак 10 сајамских хала Београдског сајма, више од 41.000 м2 изложбеног простора…

Прву велику овогодишњу новост, којом ће заљубљеници у брзину и снагу бити веома обрадовани, припремио је BMW, који је за своје фантастичне моделе и програме обезбедио ни мање ни више него – цео огроман простор хале 2А Београдског сајма. Тамо ће представити све најбоље што у овом тренутку производи, укључујући премијере својих електричних машина „i8“ и „i3“, те новитете из „серије 5“, „седмице“ и „М2“.

Друга новост чека оне наклоњеније мотоциклима, квадовима, АТВ-овима и бициклима, који ће се, за разлику од претходних година, раширити у чак три хале Београдског сајма (7, 8 и 9), специјално преуређене за излагаче и љубитеље двоточкаша.

Трећој новости могу се надати посетиоци, који ће уз купљену улазницу добијати наруквицу, коју ће носити на руци ради лакшег и функционалнијег кретања по целокупном сајамском простору.