Посетиоци Сајма књига ове године могу не само да купе жељене књиге, већ и да објаве своје књиге. На штанду првог издавача е-књига у Србији – New Look Entertainment, аутори ће моћи да се региструју за објављивање дигиталних издања.

New Look Entertainment, који е-књиге издаје од 2011. године, креира дигитална издања у форматима које захтевају дигитална тржишта, а потом их пласира на светско онлине тржиште књига. Е-књиге ће бити продаване преко највећих дигиталних маркета на глобалном тржишту, а читаоци ће наслове преузимати на својим мобилним уређајима – е-читачима, таблетима, мобилним телефонима.

Објављивање е-књиге кошта 99 евра, а аутори за тај новац добијају уредничко читање, ако књига није раније издавана, пребацивање књиге у електронски формат, са предвиђених до 30 графичких елемената, дистрибуцију е-књиге на маркете и извештавање о продаји.

„Дигиталне књижаре и дигиталне библиотеке, значај е-боокс формата и искуства“ тема је о којој ће бити речи у четвртак, 27. октобра у оквиру пратећег програма. Предавање се одржава у сали „Васко Попа“ у 14 часова, а говориће Златко Ахмић, саветник за дигитално издаваштво.