Најављујући наступ своје земље на предстојећем Сајму туризма, представници Канцеларије за културу и туризам Амбасаде Турске у Београду посебну пажњу посветили су Истанбулу, граду који „живи“ 365 дана и ноћи у години и који је омиљена дестинација многих светских путника. Истанбул спаја Европу и Азију и представља центар културе и трговине, раскршће цивилизација и религија.

Познат је по својој националној кухињи и посластицама, али да би се у њему сви осећали пријатно – нуди и сјајне интернационалне кухиње. Поред динамичног ноћног живота, у односу на све остале градове Европе или Блиског истока, овај град нуди и највећи број тржних центара. Посебно је познат јулски Shopping Fest, који употпуњују и бројна забавна, културна и уметничка дешавања.

Туристичка престоница Турске је Анталија, а поред величанственог града, цела област је савршена дестинација за уживање. Има око 300 сунчаних дана годишње. Море је лети уз обалу веома топло, са просечном температуром од 28 степени. Анталија је популарност стекла и због својих плажа, од којих су многе награђене „Плавом заставом“.