Истраживање зелене, активне и здраве Словеније у срцу Европе могуће је током свих годишњих доба, а путовања овом земљом обилују занимљивим доживљајима у сваком периоду. Зато Словенију треба да посете сви они који траже идеје за авантуре у 2017. години. Зимску атмосферу загрејаће навијање на међународним спортским такмичењима, а пролеће прате културна фестивалска дешавања. Лети „Словенија шета“ и туристи је могу открити кроз бројне фестивале планинарења. Јесен је препознатљива по дешавањима у част вина и годишњице мира у западној Словенији. Подземни свет Словеније може се истраживати током целе године.

У Постојинској јами посетиоци могу да виде бројне светски познате знаменитости. То је најпосећенија туристичка знаменитост у Словенији, а Предјамски замак највећи пећински замак на свету према Гинисовој књизи рекорда. У јединственом подземном ЗОО Вивариуму живе јамске животињице, а истраживачима се препоручује нови, интерактивни изложбени павиљон краса – Експо Постојнска јама крас. Љубитељи адреналина могу да се придруже јамском Трекинг или Team building програму. Све посете су организоване са професионалним водичима или аудио водичима на чак 17 светских језика.

Зелена, активна и здрава Словенија изузетна је тачка за породични одмор. На разуђеном терену мале, али земље пуног срца различити светови и дешавања су тако близу једни другима. Ујутро се може попити кафа на романтичним улицама престонице, наставити дан незаборавном вожњом возићем кроз пећину. а увече се охладити скоком у топло, Јадранско море. Они који воле бајке требало би да посете пастире на планинским пропланцима и проведу ноћ у планинској колиби. Кад породица путује с најмлађима не би требало да пропусти вриску и запљускивање у благотворним термалним водама словеначких бања.