На 39. Међународном сајму туризма руски региони први пут наступају на заједничком штанду. Своје потенцијале ове године представља неколико области – Калушка, Владимирска, Вологодска, Московска и Јарославска и Република Коми.

Поред тога, њихов циљ је успостављање веза са професионалним туристичким организацијама и упознавање са новим туристичким производима који могу да допринесу и већој туристичкој посети Русији.

Учесници ће велику пажњу посветити еколошком, етнографском, арктичком, културно-образовном, ходочасном и дечјем туризму. Припремају и промоције туристичких маршрута и догађаја: „Сребрна огрлица Русије“, „Русија – родно место астрономије“, а обележиће и пола века „Златног прстена“.

Посетиоцима Сајма руски излагачи понудиће рекламне материјале на српском језику, а на самом штанду биће приказивани филмски записи о разноврсним дестинацијама и неограниченим туристичким могућностима Русије.

Представницима туристичке индустрије из других земаља руски излагачи предлажу учешће на бројним презентацијама, тематским округлим столовима, деликатном часу „Масленица“. Предвиђена је и могућност заказивања индивидуалних састанака са излагачима, учесницима руског штанда (e-mail адреса за заказивање је luxury@euroexpo.ru).