Компанија Рубин изузетно је посвећена квалитету и расту винског бизниса, па је основна преокупација у последњој деценији и била улагање у развој виноградарства и ширење винске културе у Србији. Од 2008. године закупили су и засадили преко 800 хектара винограда и данас имају укупно 1.200 хектара земље под виноградима. Прошле године Рубин је имао годишњу реализацију од преко 14 милиона литара алкохолних пића.

Као највећи произвођач грожђа у Србији, Рубин успева да сва своја квалитетна и врхунска вина производи од грожђа са сопствених винограда, а поседује и највећи број вина са заштићеним географским пореклом.

Баш као што је правило и у свету, код развијених винарских земаља, посебна пажња се посвећује правилном одабиру сортимента и раду на одабиру аутохтоних сорти. Зато се рубин окренуо одабиру сортимената и интензивној садњи „прокупца“ и производњи вина од ове сорте. Засади ове сорте сваке године се сире и усклађују према потенцијалу лозних калемова. Паралелно са тим, Рубин наставља да ради и на унапређењу винског потенцијала сорте кроз њену клонску селекцију.

Најбрже растући бренд је палета врхунских и квалитетних вина: Cabernet Sauvignon, Прокупац, Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc и Мускат.

Рубин је врло поносан и због могућности да најави још једну новину у будућности, јер се тренутно развија серија Vinjak XO special selection. Ово пиће појавиће се као резултат шездесетогодишњег искуства Рубина у производњи вињака. Реč је о купажи дестилата који су старили у храстовим бурадима невероватних 30 до 50 година.