Италијанска фирма IDM први пут наступа на београдском Сајму туризма и представља своју интересантну понуду. Генерални заступник ИДМ-а за комплетно подручје Балкана је агенција Balkan-inn из Београда.

IDM се бави технолошким иновацијама у области информатике и напредног програмирања апликација, уз инсталацију и имплементацију најсавременије hi-tech опреме и on-line видео стриминга, у циљу унапређења пословања и престижног интернет маркетинга у области туризма.

IDM Tech је од 2014. године објединио неколико различитих пројеката модуларног типа, који се веома флексибилно прилагођавају сваком кориснику који жели најсавременији начин презентације својих услуга и интерактивну комуникацију са својим гостима, уз значајно повећање пословања и директан маркетинг. Непрекидна техничка подршка се подразумева.

Један од првих пројеката је DOLOMITI LIVE CAM, веб платформа са апликацијом за мобилне уређаје, заснована на преносу видео снимака у реалном времену у HD резолуцији. Почела је са радом 2014. године и данас се састоји од широке мреже ВЕБ камера које су инсталиране на туристичким објектима (хотели, ресторани, скијашки центри итд.) и има огромну гледаност и посећеност, коју је IDM обогатио иновативним системом рекламирања. Сада се овај пројекат шири и ван области Доломита, за коју је првобитно био намењен.

Сваки следећи IDM Tech пројекат настао је као резултат препознавања потреба корисника. Тако је настао и GEUM Info System, који се најчешће користи за непрекидну дистрибуцију информација у хотелима, хотелским собама или СПА центрима, али и у скијашким и туристичким центрима уместо инфо пултова.

Стварањем DAHLIA апликације обједињени су све дотадашњи пројекти. DAHLIA представља најсавременију интерактивну „рецепцију за понети“. Сваки корисник може on-line да претражује информације и понуде, резервише или платити жељене услуге, једноставније и брже од класичне комуникације са рецепцијом. Апликација се инсталира и користи на свим савременим мобилним уређајима (мобилни смарт телефони, таблети, преносиви рачунари …) који користе Андроид, iOS или Windows оперативне системе.

Развој наведених пројеката прати и непрестани развој интернет маркетинга, који обезбеђује динамичан и стабилан раст пословања и освајање нових тржишта. IDM обезбеђује хардвер, софтвер, непрекидну техничку подршку и једноставну имплементацију у постојеће веб презентације.