Винарство и винску културу на подручје Славоније донели су редовници Цистерцити и Темплари још у давном, 13. веку. Корени Винарија Феравино сежу у 18. век, јер је њена изградња почела 1804. године, а обновљени стари подрум и данас је репрезентативан.

Винарија Феравино је континентална винарија која посебну љубав, страст и знање улаже у врхунска црна вина, а посебну пажњу посвећује краљици својих винограда и подрума „франковки“, сорти грожђа која је на питомим обронцима Крндије пронашла свој дом.

Понос Феравина представљају две линије вина – Дика и Мираз, који у себи носе историјску поруку. Само ону коју бескрајно волимо или онога којим се силно поносимо у нашим крајевима зовемо дика, а у мираз се с посебном пажњом и љубављу прикупљају све породичне вредности које млада девојка након удаје односи у свој нови дом.

У Феравину се ручно брано грожђе „претаче“ у елегантне бутељке, које су украшене протканим славонским златовезом и мирисом славонских шума. Ово вино је кроз историју било верни пратилац познатих писаца и композитора овога краја. Чест гост чувене породице Михаловић био је и Франц Лист, познати композитор, који је инспирацију за своја музичка дела проналазио у врхунској феричаначкој капљици.