Под окриљем фабрике „Бастијана“, чији су основни циљеви производња вина врхунског квалитета и промовисање винске културе, настављена је једна лепа породична традиција. После 20 година усавршавања у струци, на врхунским факултетима, институтима и винаријама у Француској и на другим дестинацијама, породица Томић се поново посветила производњи вина. Власник и главни енолог Винарије је Андро Томић, Хваранин који се вратио на своје острво, јер верује да Хвар са аутохтоним сортама, погодном климом и изузетним положајем винограда може вратити давно изгубљени винарски углед. Посебна прича је настављање породичне традиције у производњи вина, дуге 150 година.

Винарија Томић данас производи између 130 и 150 хиљада боца вина годишње. Негује аутохтоне сорте и знања, али експериментише и с новима. Производњу црних, белих и розе вина стално усавршава, а посебну пажњу посвећује производњи Прошека – изворног далматинског десертног вина направљеног од пробраног и просушеног грожђа најквалитетнијих домаћих сорти.

На овогодишњем Сајму вина у Београду представиће Пошип, врхунско бело суво вино истоимене сорте; Плавац – њихово најпознатије вино које чини више од половине укупне производње, познато и по одличном односу цене и квалитета; Плавац Мали barrique; Вино Цаплар и Ликер Еуфорија рогач-кадуља.