Бања Ковиљача, природно лечилиште смештено у непосредној близини града Лознице и граничног прелаза са Босном и Херцеговином, поседује богату традицију и остварује добре резултате у лечењу. Специјална болница за рехабилитацију „Бања Ковиљача“ бави се лечењем реуматских обољења и обољења коштано-зглобног система уз помоћ природног фактора – сумпоровитог пелоида и воде, као и уз примену најразличитијих облика физикалне терапије. Све терапеутске процедуре прати стручно медицинско особље.

У оквиру Специјалне болнице за рехабилитацију, у здању купатила Краља Петра I из 1908. године, на површини од око 1500 квадрата, налази се Wellness центар Ковиље. Опремљен је отвореним и затвореним базеном и бројним другим садржајима намењеним за опуштање и уживање гостију. Wellness центар је идеалан спој вековне традиције и савремених метода релаксације.

Од 1989. Године у оквиру Специјалне болнице ради и посебно Дечје одељење, које је тада било прво засебно одељење те врсте у бившој СФРЈ. Смештено је у Вили Херцеговина у којој деца бораве са родитељима и пратиоцима. У истој згради су смештене и терапијске процедуре за децу које изводе терапеути и медицинске сестре посебно едуковани за рад са децом, али под надзором лекара субспецијалиста дечије рехабилитације.

У Специјалној болници за рехабилитацију Бања Ковиљача врши се примена АУТОЛОГНОГ КОНДИЦИОНИРАНОГ СЕРУМА (ACS – ORTHOKIN). То је нова здравствена технологија коју је одобрило Министарство здравља Републике Србије, која помаже у лечењу болних стања код артрозе зглобова, дискус херније, радикулопатије, повреда тетива и лигамената.

За оне који пуно раде и под сталним су стресом, а потребан им је кратак али садржајан одмор, предвиђен је четвородневни Релакс програм Wellness центра Ковиље у Бањи Ковиљачи.

Гости Бање Ковиљаче могу да пробају и програм мршављења балнеотерапијом, који представља здраву методу губитка килаже – уз примену природних ресурса сумпоровитог пелоида и термоминералне воде и савршено избалансиране правилне исхране даје дуготрајне резултате.