Италијански Агримент је заједница неколико подрума који потичу из различитих региона у Италији – Пиедмонт, Тоскана, Сицилија и Венето. Удруживање је настало због потребе смањивања трошкова приликом путовања и представљања по свету ових најбољих италијанских вина. Уз проширивање тржишта, задатак Удружења је и информисање потрошача о винима.

На овогодишњем Сајму вина Агримент ће посебно представити две винарије – из Пиедмонта и из Венета.

Винарија CA DE LION постоји од 1871. године, а у својој шестој генерацији једно од обавезних вина је Moscato d’Asti у неколико верзија, Barbera d’Asti, младо, изванредно и сјајно сачувано у храстовим Барик бурадима, Pinot Noir и Ruchè је вино које треба помирисати. Реч је о винима у којима се сјајно слажу традиција и иновације. Виногради су посађени у најповољнијим областима Canelli-а, изванредне области за мускат грожђе, изванредно по квалитету и јединствености. Њихова вина одличног квалитета се пласирају у Италији али и иностранству, нарочито у Немачкој, где их цене захтевни потрошачи и врхунски ресторани.

Винарија LE MORETTE, чији је власник Валерио Зенато, смештена је на једној од најдинамичнијих области производње Lugana DOC, на којој се производи типично бело и плодоносно грожђе из Венета, али и из Бардолина, Valpolicella и Амароне. Винарија је смештена у Сан Бенедето ди Лугана, у близини језера Гарда и Фрасино, што је важна природна локација и природни резерват. Ова зона је “први територијални врхунски виноград”, виноград у којем се производе бела вина савршеније струцтуре, карактеристична по јакој минерализацији. Њихово Amarone classico della Valpolicella се производи у једној од старијих култних области и познато је у свету по својој комплексности и сјајном плоду.