Стручни жири Београдског сајма доделио је традиционална признања излагачима и учесницима 43. Међународног сајма грађевинарства СЕЕББЕ 2017.

У категорији „грађевинска механизација“, признање „НОВА ВИЗУРА“ додељено је компанији Manitowoc Potain из Италије, за самомонтирајући грађевински кран „potain HUP 40-30“, а у категорији „инсталације за грађење објеката и друге области градитељства“ исто признање додељено је компанији Ваиллант д.о.о. Београд, за топлотну пумпу „flexotherm VWF 157/4“.

„ПОСЕБНИМ ПРИЗНАЊЕМ“ награђени су: TerraWay д.о.о. из Бачке Тополе, за еколошку пешачку стазу (робна група „грађевински материјали“), Метал-продукт д.о.о. из Смедеревске Паланке, за линију за профилисање лима, тип ТР 60/85/1250 (робна група „грађевинска механизација“), МЈН из Смедерева за „spa relax арену“ (робна група „префабриковани склопови за грађење“) и EBC Technology d.o.o. из Хрватске за ЕБЦ апарат за резање и бушење свих врста метала, армираног бетона и камена на копну и под водом (робна група „инсталације за грађење објеката и друге области градитељства“.

„СПЕЦИЈАЛНО ПРИЗНАЊЕ“ додељено је компанијама Ласер Ферити д.о.о. из Београда, за иновативни приступ сајамској презентацији, и Teknoxgroup Srbija d.o.o. из Београда, за презентацију богате гаме производа.

Стручни жири Београдског сајма радио је у саставу: доц. др Драган Аризановић (председник), проф. др Срђан Бошњак, проф. др Весна Радојевић, доц. др Будимир Судимац и дипл. инж. Игор Вјештица.