Богат стручни пратећи програм и у петак, 28. октобра очекује посетиоце Сајма образовања и наставних средстава, који обједињује досадашње сајмове Звонце и Учила.

Поред представљања београдског Факултета за примењени менаџмент, економију и финансије – МЕФ, најављеног за 11 часова, на Сајму ће се од 18 до 19 часова представити и Академија Филиповић из Јагодине. Њихов мото је „Нова знања за нове генерације“.

„Инспекцијски надзор над правним субјектима који се баве издавањем и стављањем у промет картографских публикација и публикација са картографским садржајем“ назив је предавања које је припремио Републички геодетски завод из Београда. Одржава се у подне.

Округли сто посвећен дуалном образовању организује Привредна комора Србије у 13 часова, а у 15 часова ТГ Комерц из Новог Сада одржава предавање под називом „Платформе и ресурси за коришћење интерактивних средстава у настави“.

Институт за експерименталну фонетику и патологију говора „Ђорђе Костић“из Београда за родитеље, наставнике и педагоге припрема тему „Просветитељско родитељство“. Предавач је др Мирјана Совиљ, директор Института.