У хали 5 Београдског сајма почео је 57. Међународни сајам машина и алата из области дрвне индустрије, који ће се одвијати паралелно са Сајмом намештаја, али ће трајати дан краће, до суботе 9. новембра.

Од изузетне важности за дрвно-прерађивачку индустрију Србије, сајам приказује иновације, најновија техничко-технолошка решења као и правце развоја и перспективу дрвне и индустрије намештаја.

Експанзији домаће дрвне индустрије на Сајму машина и алата из области дрвне индустрије допринели су

велики природни ресурси и потенцијали Србије, јасна бизнис оријентација сајма као и програм врхунског квалитета.

Изложбени програм обухвата најновије машине за високу прецизност примарне и завршне обраде дрвета, пилане, сушаре, механичке, електричне и пнеуматске алате.

Поред репрезентативних домаћих представника и брендова, запажен број излагача долази из Немачке, Италије, Словеније, Хрватске, Аустрије…

Сајам представља изузетну прилику произвођачима машина и алата, увозницима и дистрибутерима да своје производе и новитете презентују произвођачима и купцима намештаја, трговцима, дизајнерима, архитектама и менаџерима, велепродајним и малопродајним дистрибутерима.

Промоција индустрије намештаја и дрвне индустрије Србије

За стране инвеститоре Србија је једна од најатрактивнијих дестинација за улагање. Београдски сајам намештаја утемељен је као водећи генератор домаћег извоза и место промоције најбољих идеја и производа са ових простор.

Дрвна индустрија Србије бележи рекордан суфицит у размени са иностранством. У експанзији је производња и извоз намештаја од пуног дрвета, високог квалитета, а све значајнија је и производња и продаја плочастог намештаја.

Ова индустрија има изузетан потенцијал због квалитета сировинске базе у Србији, очуваних и обновљивих природних ресурса, а њен развој подстиче развој предузетништва, раст запослености и регионални развој.

Домаће компаније константно модернизују опрему и прилагођавају се захтевним трендовима и потребама тржишта. Сарадња дизајнера намештаја и ентеријера са домаћим произвођачима намештаја резултира висококвалитетним производима који су извозно оријентисани.

У оквиру програма Hosted Buyer очекује се посета неколико хиљада великих професионалних купаца, утицајних у домену индустрије намештаја, који су у позицији да спајају тржишта и креирају тражњу на глобалном тржишту.

Сајам је прилика да дрвна индустрија и индустрија намештаја Србије представе своје актуелне домете и даље потенцијале.