Ускоро почиње Међународни сајам превенције и реаговања у ванредним ситуацијама и безбедности и здравља на раду – „112 EXPO“, манифестација значајна за презентенцију свих друштвених и привредних потенцијала намењених супротстављању непредвидивим и неочекиваним догађајима, као и ванредним ситуацијама које угрожавају људске животе и имовину. Идемо у сусрет Сајму и представљамо излагаче.

АЛБО

AlboОснована још 1992. године као предузеће за производњу и промет заштитне одеће, компанија АЛБО д.о.о. је током двадесет година постојања проширила асортиман на преко 1.500 артикала, који данас укључује личну заштитну опрему за велики број делатности.

Компанија је усвојила СРПС ИСО 9001:2008 и СРПС ИСО 14001 стандарде и поуздан је сарадник и снабдевач производа израђених по највишим европским стандардима.

Веома развијена мрежа дистрибутера са којима компанија АЛБО сарађује покрива не само територију Србије него и земаља у окружењу.

Мисија компаније АЛБО је подизање нивоа свести о важности примене савремених средстава за личну заштиту на раду и код менаџмента и код радника који се излажу највећем ризику. Желе да се корисници њихових производа осећају безбедно и удобно у процесу рада и да су у сваком моменту заштићени дословно од главе до пете.

ГОРСКА СЛУЖБА СПАСАВАЊА СРБИЈЕ

gsss_200ГОРСКА СЛУЖБА СПАСАВАЊА (ГСС) Србије је добровољна и непрофитна организација чији је основни циљ помоћ и спасавање у неприступачним планинским и урбаним условима.

Службу су 1952. године основали искусни алпинисти, а данас је чини око 250 активних спасилаца, од којих су многи искусни планинари, високогорци, алпинисти, спортски пењачи, спелеолози, рониоци, скијаши и параглајдеристи.

Законом о ванредним ситуацијама ГСС Србије је уврштена у чиниоце заштите и спасавања у Србији и дефинисана као стратешки партнер Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије за извођење спасавања на неприступачним теренима. ГСС Србије је члан међународних организација за спасавање у планинама – „ICAR“ (International Commission for Alpine Rescue) и за спасавање у спелеолошким објектима – „ECRA“ (European Cave Rescue Association), и свој рад усаглашава са препорукама ових организација.

Из базе података ГСС, која садржи листу свих спасилаца на планини, чланова ГСС Србије, листу свих ранијих повреда и одрађених акција (спелеологија, алпинизам) од 1996. године, види се да су у досадашњем раду чланови ГСС Србије збринули више десетина хиљада више десетинмпреко 16.500 повреда те да у току године збрину преко 1000 повређених на скијалиштима и неприступачним планинским теренима и имају преко 50 спасилачких интервенција (претрага и спасилачких акција), у свим деловима земље.

„HOROSZCOOP“

HoroszcoopФирма „HOROSZCOOP“ д.о.о. Сента основана је 2001. године, са 100% иностраним капиталом, а све у циљу да на тада гладном домаћем тржишту понуди могућност набавке квалитетне радне опреме светски реномираних произвођача већином из Јапана, Немачке, САД, Италије…

Главни фокус у пословању компаније припада идеји да продаја не завршава испоруком робе, него да купац има право на доступност сервиса и резервних делова у току целог експлоатационог периода радне машине коју је купио, јер најскупља машина баш она која због квара стоји и не привређује. фирма пружа разноврсне услуге у сфери унутрашње манипулације робом, а све то захваљујући светски признатим брендовима у свету виљушкара – „Тоyоti“, „BT“-u, „Stoecklinu“, „Genkongeru“ itd.

У њиховој малопродаји могу се наћи алати, резервни делови и машине за шумарство, хортикултуру, воћарство, повртарство, комуналне радње, као што су Соло прскалице, „Murray“ травокосачице, сви „Husqvarna“ производи, сви Стига производи, Орегон ланци и додаци за моторне тестере и сл…

Заступници су и сервисери за територију Србије и Црне Горе светски признате немачке фирме за производњу ватрогасних возила „Magirus“, која је и неприкосновени пионир у производњи ватрогасних мердевина односно возила за спасавање са висина. Потписан је и уговор о заступништву и сервису са италијанском фирмом за производњу радних платформи и кранова „Manotti“, те уговор о заступништву и сервису са светским лидером у производњи пумпи високог учинка „Pioneer Pump“ из Велике Британије.

„LACUNA“

lacuna_logo„LACUNA“ група је интернационална компанија која у свом пословању обједињује развој, производњу, дораду, продају, дистрибуцију и промоцију радно-заштитне опреме и других производа.

Компанија се на сајму „112 EXPO“ представља заштитном опремом на раду (proRange, Multinorm), одећом и обућом за слободно време („softshell“, паропропусан, водонепропустан материјал), радно заштитним материјалом/тканином…

„LACUNA“ се посетиоцима посебно препоручује „Multinorm“ заштитном одећом за нафтну, металну, хемијску индустрију, енергетику. Ту су и АТГ рукавице 25 посто тање у односу на већину рукавица, АТГ проветривост, прозрачност 360 степени, АТГ периве рукавице, АТГ рукавице дерматолошки испитане, АТГ рукавице алерголошки тестиране, АТГ рукавице које хладе руку, АД-АПТ; АТГ рукавице које у свом саставу имају витамин Е и алое веру…

„TEAMNET“

Teamnet„TEAMNET“ група је водећи регионални систем интегратор за испоруку „Cutting Edge“ технолошких иновација широм централне и источне Европе, Блиског истока и Северне Африке. У последњих неколико година група је направила стратешке кораке и одрживе инвестиције проширујући портфолио иновативним технологијама које се пружају клијентима у региону и шире.

Тренутно, „TEAMNET“ има канцеларије у шест земаља (Румунија, Турска, Хрватска, Србија, Молдавија, и Белгија). Група је призната на међународном тржишту због изузетних компетенција у секторима ванредних ситуација, роботике, „clouda i scada“.

Група је у 2014. остварила промет од 93 милиона евра, и осму узастопну годину на „Deloitte“ листи.

Заједно са Светском банком и Црноморском трговинско-развојном банком као стратешким и финансијским партнерима, „TEAMNET“ Група има за циљ да повећа потенцијал за раст у Румунији и региону.

На сајму „112 EXPO“ ТеамNet се представља пакетом „Emergency & Crisis Management Suite“, који укључује: – „EmerGIS“ – углавном за потребе хитних „C4IS“ центара као платформа за ГИС који помаже оператерима да локализују инциденте, да ефикасно реагују, управљају и одређују ресурсе, како би се направила оптимална слика догађања ради доношења одлуке најбоље.

– „EmerCONF“ – свеобухватан систем управљања безбедносним инцидентима који нуди пуну подршку за повратне хитне позиве и упозорења, помаже оператеру у процени инцидента, аутоматски предлаже одговарајуц́е хитне акције за одговор и средства која су потребна за интервенцију, олакшава мобилизацију ресурса и прац́ење интервенције.

– ЕмерСИМ – иновативни систем за симулацију обуке.

– Апликација за препознавање лица – систем за управљање медицинским хитним случајевима на националном или регионалном нивоу.

– „Hirrus UAV“ – за приступ тешко доступним подручјима подручјима, у најкраћем могућем року, „stream“ за дневне и ноћне услове, живе слике и видео…

УДРУЖЕЊЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЉЕ НА РАДУ СРБИЈЕ

UBZRSУДРУЖЕЊЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЉЕ НА РАДУ СРБИЈЕ је добровољна, ванстраначка и непрофитабилна организација образована ради унапређивања безбедности и здравља на раду, побољшања услова рада и очувања радне и животне околине.

Удружење покреће и предлаже заинтересованим и надлежним органима, институцијама и организацијама мере у области безбедности и здравља на раду, покреће иницијативе за законодавно уређење ове области, дефинише критеријуме и активности за борбу против несрећа и повреде на раду у радној околини и на радним местима, информише све заинтересоване инстанце о позитивним и негативним искуствима из праксе, учествује у припреми и спровођењу програма обуке из области безбедности и здравља на раду итд.

Удружење за безбедност и здравље на раду Србије данас броји преко 1000 чланова, а уписано је у регистар Европске комисије као партнер у пројектима Европске уније за земље у региону.

На сајму „112 EXPO“ Удружење учествује у изложбеном делу као и у организацији сесије „Повећање капацитета и јачање улоге регионалних организација цивилног друштва (ЦСО) за побољшање услова рада и дијалога са јавним институцијама“, у имплементацији Балканске мреже, последњег дана сајма.