Овогодишњи Фестивал културног наслеђа шеика Мухамеда бин Заједа ал Нахјана у Абу Дабију, који траје од првог до последњег дана децембра, стигао је готово до половине. Београдски сајам је један од 16 излагача из Србије и за сада бележи позитивне резултате и утиске. Сајамски изложбени простор посетио је велики број гостију Фестивала, као и високих званичника и из Уједињених Арапских Емирата и из Србије.

Београдски сајам се у Абу Дабију представља као институција која има осмодеценијску традицију у сајамском пословању. Сајам на Фестивалу на оригиналан начин приказује своје наслеђе и историјски развој од 1937. године, али и савремени начин пословања.

Поред министра енергетике Абу Дабија, штанд Београдског сајма посетила је и Маја Гојковић, председница Скупштине Републике Србије, као и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж. Посебну пажњу посетилаца привукла је атрактивна мултимедијална презентација Београдског сајма. Поред заинтересованости за Сајам и његову традицију, посетиоци у Абу Дабију детаљно су се распитивали и за манифестације које се одржавају на Београдском сајму. Због тога је посетиоцима Фестивала културног наслеђа шеика Мухамеда бин Заједа ал Нахјана у Абу Дабију представљен календар планираних приредби за 2017. годину.