У циљу подршке ауто-мото спорту, Ауто-мото савез Србије и Спортски ауто и картинг савез Србије потписали су данас на Београдском сајму уговоре о сарадњи са представницима градова и општина.

На скупу одржаном у оквиру стручног пратећег програма, Вања Удовичић, министар омладине и спорта, рекао је да се нада да ће ауто-мото спорт ојачати и да ће се вратити на старе стазе успеха, али да је најважнији задатак подизање свест о значају едукације у области безбедности у саобраћају. Он је објаснио да се дуже од годину дана прича да своје место у Србији треба да добију и спортови који нису превише заступљени, а скупи су, и да је ово једна лепа иницијатива у том правцу.:

Председник АМСС Мирко Бутулија нагласио је да је нова сарадња велики корак ка напретку ауто-мото спорта, а да ће споразуми са локалним самоуправама допринети промоцији безбедности у саобраћају. Поред тога, општине би требало озбиљне да подрже ауто-мото спорт.

Представник Агенције за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић истакао је значај безбедности у саобраћају, нарочито код младих. Они су најугроженији у саобраћају и са њима посебно мора да се ради. Едукација је неминовност, а сва правила о понашању у саобраћају требало на прави начи свима да буду доступна.

Српски возачи Душан Борковић и Никола Миљковић сложили су се да је неопходни да се направи што више картинг центара у Србији, јер без тога нема стварања нових европских шампиона.