Пратећи програм Сајма технике и данас, у уторак 22. маја, обилује дешавањима која посетиоцима треба да одузму дах, отворе нове видике или информишу о новостима у области технике и технологије.

Тако већ од 10.30 до 11.30 часова компанија Cad Cam Data организује стручно-пословну сесију са темом „Јединствена дигитална пословна платформа 3D Experience – софтверско решење Delmia Ortems“. Циљ је да се ефикасно планира, симулира, организује и оптимизује производња како би се испунили квалитет, рокови, цена        и елиминисали губици? Скуп се одржава у Свечаној сали управне зграде.

А од 11.00 до 14.00 часова, у сали хале 2Ц, Стројмасхсервис из Москве представља могућности сарадње у области машиноградње са поузданим партнером у Русији.

Од 12.00-14.00 часова, такође у Свечаној сали управне зграде, РЛС Мерилна из Словеније представља решења на линији „Индустрија 4.0 Словенија-Србија“.

За 12 часова, и то у хали 2, ниво Ц, Београдског сајма, планиран је један од најзанимљивијих техничко-технолошких хепенинга на Сајму технике. Тада ће на специјално постављеном полигону дроновима управљати двојица популарних глумаца – Бојан Перић и Стефан Бузуровић. Најављено је и да ће се звездама серија „Војна академија“ и „Истине и лажи“ придружити колеге, међу којима и Пеђа Дамњановић, Димитрије Илић и Иван Заблаћански, па ће се цео догађај претворити у забавно глумачко надметање. Заинтересовани, иначе, са дроновима могу да се друже сваког дана трајања сајма, од 10 до 18 часова.

Од 15.00 до 17.00 часова, у сали хале 2Ц Београдског сајма, Иновациони центар Машинског факултета у Београду, заједно са Техимпулсом из Темишвара, партнером из Европске мреже предузетништва, организује B2B сусрете српских и румунских малих и средњих предузећа. Догађај је отворен за пословне и истраживачке центре из сектора металне индустрије – заваривања, обраде метала и производње различитих врста металних уређаја и опреме за машину и биотехнолошку индустрију.

Поводом 60. годишњице почетка емитовања експерименталног програма ТВ Београд, и то са Београдског сајма, РТС је припремио обиман и изузетан програм. У импровизованом студију првог ТВ Дневника посетиоци ће у улози спикера моћи пред камером да читају текстове о телевизијском програму, техници и разним занимљивостима из дневних новина и недељника из најранијих година рада Телевизије Београд. И Радио се представља са десетак мањих и већих уређаја из раних година, а у импровизованом студију познати новинари и водитељи програма Радио Београд 2 разговараће са посетиоцима и снимати те разговоре који ће моћи да се слушају одложено… Посетиоци ће моћи да чују оригиналне снимљене ефекте, да слушају легендарне радио-драме са оригиналних магнетофонских трака, да погледају омоте плоча које су измениле историју односа радија и музике, али и да се окушају као глумци у креирању радио-драме или као водитељи култне емисије „Туп-туп“.

ТВ Студио ће у уторак, 22. маја, радити од 15 до 17 часова, а Студио РБ 2 од 14 до 18 часова. За уторак је, у 12 часова, планирана и медијска тура са водичима (српски и енглески), од хале 3 до ТВ студија који је и после 60 година активан. И РТС Планета представља мултимедијалну платформу и могућност бирања програмског садржаја на њој у уторак од 16 до 18 х. Све то и не само то дешава се у хали 3 Београдског сајма.