Идемо у сусрет Сајму образовања и наставних средстава, представљамо излагаче и њихову овогодишњу понуду.

Руски центар за науку и културу „Руски дом“ у Београду учествује на Сајму заједно са компанијом „НИС-Гаспром Нефт“ и представља заједнички пројекат „Енергија знања“.

Пројекат је, између осталог, усмерен на популаризацију руског језика и руског образовања у Србији. Као пример успешне реализације пројекта на штанду ће се одржати различите промоције: школа и гимназија у Србији у којима је уведена билингвална руско-српска настава; прве међународне руске школе „Валентина Терешкова“ у Београду; Педагошког факултета у Сомбору, који образује наставни кадар за извођење разредне наставе на руском језику; Техничког факултета „Михаило Пупин“ у Зрењанину на коме је уведен нови смер у сарадњи са Техничким универзитетом из Ухти (Русија); неколико универзитета из Русије који примају стипендисте из Србије; уникатног руског пројекта додатног образовања деце „Кванториум“.

Београдска банкарска академија – Факултет за банкарство, осигурање и финансије је једина високошколска установа која од свог оснивања (2005) примењује концепт дуалног образовања, тако што за сваког свог студента обезбеђује професионалну праксу у финансијским институцијама и другим компанијама у земљи. Факултет има активну међународну сарадњу са престижним иностраним универзитетима из Велике Британије, Немачке, Француске, Италије, Португала и других земаља.

Факултет ће представити проф. др Дејан Ерић и др Малиша Ђукић.

Ацадемиа Едуцатива је специјализована установа за образовање одраслих и остале видове образовања. Програмску концепцију заснива на широкој понуди квалитетних и актуелних програма и то из области страних језика, културе и уметности, спорта, лепоте, информатичко-административних програма, као и програма стручног оспособљавања. Ацадемиа Едуцатива има вишегодишње искуство у организацији наставе, раду на многобројним пројектима за широк спектар наручилаца, како за програме стручног осопособљавања, тако и за остатак програма из понуде.

Средња Медицинска школа „Свети Василије Острошки“ у Београду је основана са циљем да едукације и ствара квалитетан медицински кадар.

Школа уписује редовне и ванредне ученике, обавља преквалификацију и доквалификацију за медицинске сестре-техничаре, медицинске сестре-васпитаче, козметичке техничаре и физиотерапеутске техничаре. Наставни кадар, високог степена професионализма и доказаности у пракси, предавачи општих предмета, лекари опште праксе, лекари специјалисти, више медицинске сестре, виши физиотерапеути…

Приватна гимназија Милена Павловић Барили на Сајму представља нови програм Лаб Наставе (design thinking & maker education), јединствен у нашим школама ареализује се у сарадњи са удружењем Фаб Иницијатива и Полихедра фаб лабом. Програм се заснива на иновативним методама учења које развијају креативно размишљање и развијају практичне вештине, укључујући и предузетништво. Предвиђено је да се рограм спроводи у специјалним радионицама за дигиталну фабрикацију (фаб лабовима), опремљеним 3Д штампачима и другим алатима којима се дигитални модели преводе у физичке предмете.

MERRYLAND је специјализована школа за учење енглеског језика, која на Сајму представља опште, конверзацијске и струковне курсеве, као и припрему за полагање међународних испита. Курсеви су у складу са Common European Framework of Refererence for Languages. Наставу изводе дипломирани професори енглеског језика са вишегодишњим искуством у раду са одраслима, који своје знање усавршавају у земљи и иностранству.