ГРАФИМА 2019. је прва јесења сајамска манифестација Београдског сајма и зато заслужује да буде почасни портал за улаз у чудесни свет боја, лазурних нијанси и – њихових стваралаца.

У тај и такав свет посетиоце ће и ове године повести више од 70 очекиваних излагача различитих профила из десетак земаља, а представиће изузетно разноврсну палету машина, уређаја и опреме за графичку индустрију, чак и комплетних технолошких процеса, сировина и репроматеријала за различите секторе графичке и папирне индустрије, али и најновија оригинална наменска софтверска и ИЦТ решења у овим областима са наглашеним креативним капацитетима и потенцијалима.

Акценат стручног и пратећег програма ове, најпрестижније и најсвеобухватније регионалне сајамске манифестације посвећене графичкој, папирној и креативној индустрији, са историјом дугом чак 41 годину, стављен је на технологију штампе, графички дизајн и рекламни материјал. Поред стручних предавања и презентација нових технологија и достигнућа од стране врхунских предавача и демонстратора, посетиоцима је на располагању креативно наслеђе „Улице креативних решења“, која промовише идејна решења из области графичког дизајна, али и „Берза коришћених машина“, посебно занимљива за оне који тек почињу посао у овим пропулзивним привредно-уметничким делатностима.

Домаћин овогодишње Графиме је компанија EUROPAPIER DUNAV DOO, члан групације Europapier, водећег добављача папира у 12 земаља централне и источне Европе и са преко 50 складишта широм региона.

Већ традиционални сапутник Графиме је BIRO-EXPO, Међународни сајам информатичко-биротехничке опреме, оријентисан на потребе у вези са канцеларијским пословањем.

ГРАФИМА и BIRO-EXPO одржавају се од 25. до 28. септембра 2019. у хали 4 Београдског сајма. Радно време сајмова биће од 10 до 18 часова. Цена појединачне улазнице је 400 динара, а паркинга 150 динара на сат.