Велики избор рачунарске литературе и ове године на Сајму технике представља Издавачка кућа ЦЕТ, која је уз нове књиге изложила и ранија издања.

Одобравањем спацијалних попуста на рачунарску литературу, овај реномирани издавач се придружио „промоцији четврте индустријске револуције – „Индустрије 4.0”.

Најновији наслови који су премијерно представљењи на Сајму и могу да се купе по сајамским ценама су „Алгоритми и структуре података” Драгана Урошевића, „Јава (научите сами) за 24 часа” Роџерса Кеднхеда, „Python, опуштено” Брајана Оверланда и „Збирка задатака из програмског језика C#” Мирољуба Захорјанског.

Књига „Алгоритми и структуре података” писана је према плану истоименог предмета који се слуша на другој години студија на „Рачунарском факултету”, док је „Јава (научите сами) за 24 часа” превод осмог издања које покрива „Јаву 9” и „Андроид”. Аутор књиге „Python, опуштено” користи несвакидашњи приступ језику „Python”, што подразумева његово „присуство” уз читаоца док прича о темама од најосновнијих, преко средње тешких до најнапреднијих могућности језика „Python”, примере објашњава ред по ред, посебно издвајајући оне који су забавни и корисни… Коначно, „Збирка задатака из програмског језика C#” садржи 84 задатка за вежбање из области програмирања „C#” програмским језиком.

Програмери, професионалци у ИТ сектору, студенти техничких наука и љубитељи рачунара имају прилику да прате и набаве актуелну литературу која ће им омогућити даље стицање знања и вештина, али и пружити могућност да иду у корак са светским трендовима.