Partner
11. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ НАОРУЖАЊА И ВОЈНЕ ОПРЕМЕ „ПАРТНЕР 2023.“

„Партнер“ – Међународни сајам наоружања и војне опреме, одржава се на Београдском сајму сваке друге године. Покровитељ манифестације је Министарство одбране Републике Србије.

Sajam namestaja
59. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ НАМЕШТАЈА, ОПРЕМЕ И УНУТРАШЊЕ ДЕКОРАЦИЈЕ (УФИ)

На Међународном сајму намештаја (УФИ) представља се цела дрвна индустрија – од фазе примарне прераде дрвета до израде финалних производа. У „делокруг“ ове манифестације спада и уређење ентеријера, као и промоција производа свих пратећих индустрија – произвођача најразличитијих репроматеријала и машина које се користе у производњи намештаја.

Sajam masina, alata i repromaterijala za drvnu industriju
59. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ МАШИНА И АЛАТА ЗА ДРВНУ ИНДУСТРИЈУ (УФИ)

Сајам машина и алата из области дрвне индустрије: доскорашњи сегмент сајма прерастао је у засебну сајамску манифестацију са широком палетом понуде.

Grafima
43. ГРАФИМА – МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ГРАФИЧКЕ, ПАПИРНЕ И КРЕАТИВНЕ ИНДУСТРИЈЕ

Међународни сајам графичке, папирне и креативне индустрије, популарна Графима, већ деценијама представља достигнућа у овим експанзивним привредним гранама. Истовремено презентује и достигнућа машинске индустрије, софистициране напредне технологије, наменске ИТ, дизајнерски хардвер и софтвер, креативно-уметничке графичке жанрове.

Biroexpo
29. BIRO-EXPO – МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ИНФОРМАТИЧКО-БИРОТЕХНИЧКЕ ОПРЕМЕ

Биро опрема, машине и прибор за канцеларијско пословање, канцеларијски намештај и материјал, пословна галантерија и поклони, декоративни и фото програм незаобилазни су сегменти Међународног сајма информатичко-биротехничке опреме.

2. САЈАМ ПАКОВАЊА И АМБАЛАЖЕ – ПАК АМ

Специјализована манифестација која обухвата најразличитије сегменте паковања и амбалаже, као и машине и опрему намењену овој индустријској грани.

Dodir Pariza
39. МЕЂУНАРОДНИ КОНГРЕС И САЈАМ КОЗМЕТИКЕ, НЕГЕ КОСЕ, ЕСТЕТИКЕ И ЗДРАВЉА „ДОДИР ПАРИЗА“

„Додир Париза“ – Међународни конгрес и сајам козметике, неге косе, естетике и здравља сваке године има два издања – пролећно и јесење. Реч је о највећој манифестацији ове врсте у региону, која окупља произвођаче, представнике и дистрибутере најпознатијих светских брендова козметичких и фризерских кућа. Нега и лепота су атрактивнији сегменти „Додира Париза“, али значајно место заузима и део који се бави здрављем и превентивом.

Sajam knjiga
66. МЕЂУНАРОДНИ БЕОГРАДСКИ САЈАМ КЊИГА

У календару културних дешавања југоисточне Европе централно место већ деценијама припада Међународном београдском сајму књига. Ова регионално највећа манифестација посвећена књизи бави се промоцијом књижевног стваралаштва и образовања, културном разменом са иностранством и покретањем актуелних књижевних и друштвених питања.

Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava
52. САЈАМ ОБРАЗОВАЊА И НАСТАВНИХ СРЕДСТАВА

„Образована Србија, успешна Србија“ слоган је Сајма образовања и наставних средстава. Поред промовисања учења као доживотног процеса и указивања на значај школовања и усавршавања, излагачки програм обухвата све што је потребно за опремање и рад васпитно-образованих установа – од предшколских до институција високог образовања.

Wine Vision
2. WINE VISION BY OPEN BALKAN

Организација највећег сајма вина у Београду догађа се у време када најважнија економска и друштвена иницијатива свестраног повезивања земаља Западног Балкана – Отворени Балкан – почиње давати прве опипљиве резултате.

Sajam energetike
18. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЕНЕРГЕТИКЕ

Међународни сајам енергетике (са УФИ лиценцом) највећи је годишњи регионални скуп компанија, корпорација, предузећа, институција и професионалаца у секторима који се баве електричном енергијом, угљем, нафтом и гасом, обновљивим изворима енергије, енергетском ефикасносношћу и рударством.

EcoFair
19. ECOFAIR – МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ И ПРИРОДНИХ РЕСУРСА

Међународни сајам заштите животне средине и природних ресурса – EcoFair, највећи је и најрепрезентативнији скуп ове врсте у региону. Има привредно-едукативни карактер, а посвећен је системима и механизмима заштите животне средине. Централне теме су „зелена економија“, индустрија рециклаже и управљање отпадом.

Medident
46. МЕДИДЕНТ – САЈАМ МЕДИЦИНЕ И СТОМАТОЛОГИЈЕ

Међународни сајам медицине и стоматологије највећа је и најстарија манифестација у својој области у региону. Већ више од четири деценије представља место интензивних пословних сусрета произвођача, продаваца и корисника медицинске опреме, као и место на коме стручњаци из разних области медицине размењују и стичу нова знања и искуства.

Etno hrana i pice
17. САЈАМ ЕТНО ХРАНЕ И ПИЋА

Регионална смотра прехрамбених производа намењених тржишту, припремљених по традиционалним рецептима, на традиционални начин. Реч је о националним специјалитетима, производима карактеристичним за ужа географска подручја, најчешће ручне израде и од органски гајених сировина.

Expozim
37. EXPO-ZIM – САЈАМ ЗИМСКЕ СПОРТСКЕ ОПРЕМЕ

Јединствена прилика да љубитељи зимских спортова и туризма на једном месту пронађу комплетну најсавременију спортско-рекреативну опрему, размене или сервисирају половне реквизите и обезбеде повољне туристичке аранжмане.

КГХ
54. МЕЂУНАРОДНИ КОНГРЕС И ИЗЛОЖБА О КЛИМАТИЗАЦИЈИ, ГРЕЈАЊУ И ХЛАЂЕЊУ (КГХ)

Дуже од пет деценија, Међународни конгрес и изложба о КГХ увек је доносио одлична кључна предавања о актуелним темама. У организацији Друштва за КГХ Србије, при СМЕИТС-у, на изложбеним штандовима домаће и стране фирме излажу врхунске производе и решења. Међународни конгрес и изложба о КГХ јединствена су прилика да на једном месту сретнете универзитетске професоре и наставнике, инжењере, пројектанте, доносиоце одлука, произвођаче, увознике, дистрибутере, техничаре, студенте… да посао тражите или понудите.

ИПБ
ИНТЕРНАЦИОНАЛНО ПРВЕНСТВО БЕОГРАДА У СПОРТСКОМ СТРЕЉАШТВУ ВАЗДУШНИМ ОРУЖЈЕМ

Такмичење у спортском стрељаштву ваздушним оружјем.

Интернационално првенство Београда се састоји из два такмичења:

  • петак и субота (8. и 9. децембар) – 48. Трофеј Београда 2023
  • недеља (10. децембар) – 48. Велика награда Београда 2023
МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ „МЕТАЛНА ГАЛАНТЕРИЈА ЕКСПО БАЛКАН 2023.“

Предмет излагања: елементи за складишта, виљушкари, палете, алати и различити типови металне галантерије.