Земун је одавно постао привлачна дестинација за домаће и стране туристе. „Лето на Гардошу“, јединствени театар на отвореном, централна је манифестација коју ове године представља Туристички центар Земуна на Сајму туризма.

Поред тога, Земун промовише и свој туристички, културни, угоститељски и гастрономски потенцијал и природне лепоте, и има за циљ да постане лидер у овој области. Пошто је све извеснија изградња међународног путничког пристаништа у Земуну, заједнички план развоја речног туризма направљен је на нивоу државе, града и саме општине. Туристе који ће да стигну са Дунава треба очекивати већ у наредних пар година.

Да би утисак о Земуну био још лепши ради се на уређењу старог језгра града, потпуној реконструкцији Господске улице и Магистратског трга. У наредном периоду Општина ће предузети и мере техничке заштите фасада, као и преуређење Гардоша, једног од најзначајнихих симбола Земуна.

На штанду Земуна посетиоцима су предочени и планови за будућност –  континуирани развоја наутичког, културног, спортског, гастрономског и манифестационог туризма.