Винарија “Звонко Богдан”, која од 2008. године производи вина врхунског квалитета која носе печат поднебља с ког долазе, своја вина изложила је на овогодишнем Сајму.

Окружена је својим бројним виноградима на источној обали Палића, на самом северу Србије. Величанствено здање Винарије, које јасно упућује на готово незаобилазан спој вина и уметности, достојно је уточиште све познатијег и признатијег вина, али и добар домаћин за све који пожеле да виде где се и како оно производи.

Виногради Винарије “Звонко Богдан” простиру се на 56 хектара и налазе се у реону Суботичко-Хоргошке пешчаре, на три локације – Палић, Лудаш и Радић, које својим специфичним земљишним и микроклиматским условима одређују стил и карактер вина.

Уважавајући јединствена својства земљишта на ком су засађени, као и традицију сортимента овог подручја, пажљивим избором распоређене су беле (Саувигнон бланц, Пинот бланц, Пинот Григио, Цхардоннаy и Мусцат жути) и црне сорте грожђа (Мерлот, Франковка,Цабернет франц и Цабернет саувигнон).

Како пут до доброг вина почиње у винограду, а квалитет и аутентичност су на првом месту, вина Винарије “Звонко Богдан” настају искључиво од грожђа однегованог и сазрелог у њеним виноградима.