ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, један од ослонаца Сајма енергетике и најактивнијих учесника у сајамским дешавањима, има богату агенду у оквиру пратећег програма.

Тако ће, поред осталог, већ првог дана Сајма, у среду 12. октобра, од 13 часова бити организатор презентације „Енергетска будућност и ЈП ЕПС“, коју ће посетиоцима изложити Александар Јаковљевић, директор Сектора за стратегију ЈП ЕПС. Од 13:30 на реду је тема „Угаљ – јуче, данас, сутра“, којом ће се бавити Бранко Јевтић, директор Сектора за развој процеса у производњи угља ЈП ЕПС, и Немања Недељковић, водећи инжењер за развој производње угља ЈП ЕПС.

Из програма за четвртак, 13. октобра, издвајамо тему „Мере и активности за смањење губитака у испоруци електричне енергије“, коју ће изложити Душан Чомић, директор Дирекције за подршку тржишту и смањење губитака. Од 11:30 директор ТЕНТ Б Иван Гајић говориће о „Ревитализацији ТЕНТ Б2“.

Трећег дана сајма – у петак, 14. октобра, програм презентација такође је веома богат и разноврстан, а отвара се темом „Обновљиви извори енергије ЈП ЕПС“ у интерпретацији Драгослава Цицовића и Маријане Сучевић-Тасић, руководилаца пројекта.

Због значаја који има у енергетском животу земље, али и тема које на сајму покреће или тумачи, ЕПС очекује изузетно интересовање посетилаца.