Ако постоје сајамске манифестације којима се могу приписати карактери, онда је то свакако Експозим, међународни сајам зимске спортске опреме, туризма и рекреације.

Под слоганом „И снег и море“, и ове године, од 5. до 8. децембра, у хали 4 Београдског сајма, то почасно место учиниће овај сајам правим празником. Свечарски дух, празнична атмосфера, радост активног живљења и још активнијег одмора, изазови лудог провода али и озбиљних спортских искушења само су део ореола који управо Експозим чине некавом границом између садашњег и будућег, стварног и жељеног.

Да буде баш тако, 34. пут заредом потрудиће се више од 50 излагача, увозника, произвођача, дистрибутера и сервисера зимске спортске и рекреативне опреме, представника зимских туристичких центара и скијалишта, одмаралишта и популарних туристичких дестинација, спремних да обрадују све оне који воле зиму, зимски угођај, зимске спортске, рекреативне и забавне активности.

Готово сви они најавили су и сајамске попусте од 10 до 50 одсто, без обзира да ли нудили скијашку, планинарску, фитнес или камп опрему, најновије моделе скија, санки, сноу-бордова, ципела, везова, ски-одела, рукавица, капа, наочара, зимску спортску одећу и обућу, АТВ возила и моторне санке, туристичке аранжмане или ски-пасове. Коначно, већ традиционална прилика да се прода, размени, репарира или сервисира половна зимска спортска опрема, граница је разликовања ове од других сличних манифестација.

Спорт вижн, Бео-спорт систем, ЈП Скијалишта Србије, Маркони спорт, Интерспорт С трговина, Скибус Удружење љубитеља скијања – само су неки од брендова који ће се на Експозиму окупити да предстојећу зиму посетиоцима најаве на најлепши могући начин.

Да Експозим буде добро ушушкано место позитивних вибрација побринуће се и суорганизатор Асоцијација „Спорт за све“, која властитим програмом чини да ова манифестација буде истински регионални празник за пријатеље спорта, заљубљенике у скијање и зимску рекреацију.

Радно време Експозима је сваког дана, од четвртка до недеље, 5-8. децембра, од 10 до 20 часова.

Цена улазнице је 400 динара, а паркинга 150 динара по сату.