Уз четири престижне манифестације које се одржавају у последњој недељи октобра – Сајам књига, Звонце, Учила и Сајам медија, Београдски сајам је место на коме су се окупили актери најзначајнијих културних, просветних и образовних дешавања у земљи и региону.

Као и сваке године у току ових манифестација четвртак је „школски дан“, а поред програма који излагачи посебно припремају за ученике, студенте, професоре и све образовне институције, Сајам образовања припремио је и богат пратећи програм.

Посебно представљање највили су: „SAE“ Институт из Београда, Универзитет у Крагујевцу, Факултет организационих наука Универзитета у Београду, Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду, Београдска банкарска академија и Факултет за право, безбедност и менаџмент „Константин Велики“ из Ниша.

„О историјату бројева“ назив је теме коју ће представити Математички факултет Универзитета у Београду.

Новобеоградска Политехника – Школа за нове технологије, организоваће предавање „Лидерство у школи“, о коме ће говорити Душан Миловановић, директор школе.

„Cambridge English Language Assessment, part of the University of Cambridge“, Велика Британија припрема тему „Сазнајте више о Кембриџ испитима“, а предавач је Александар Илић.