Удружење туристичких водича Србије током Сајма организује бесплатно туристичко разгледања престонице. Циљ ове активности је промоција Удружења и лиценцираних туристичких водича.

У петак, 24. фебруара организовано је разгледање града трамвајем. Поласци су од Господарске механе у 12 и 14 часова. Од 16 часова организовано је разгледање парка Мањеж код фонтане Слап, у Улици краља Милана.

За суботу је планирано разгледање Старог двора у 10:45 и 12 часова, разгледање Врачарског платоа почиње у 11 часова, а разгледање Старог Земуна и Ташмајдана у 15 часова.

У недељу ће за посетиоце од 10 сати ујутру бити организован обилазак Кнез Михаилове улице, а у 11 сати обилазак Новог гробља. Тура у 12 сати носи назив „Десет стилова архитектуре Београда“, а заинтересовани туристи на овај обилазак крећу од Конака „Кнегиње Љубице“. У 15 сати на програму је разгледање амбијенталне целине Савамала.

У недељу, 26. фебруара од 12:30 до 13:30 у хали 4 Београдског сајма чланови Удружења туристичких водича Србије „причаће заборављене приче о местима, људима и догађајима у Београду и Србији“.

За пешачке туре није потребно пријављивање учесника, а пријава за посете Старом двору се врши у Туристичком информативном центру ТОБ-а.