Масовна вакцинација грађана у халама Београдског сајма готово свакодневно, поред већ познатих ризичних групација које имају приоритет, укључује и велике организоване групе оних који у обављању својих редовних професионалних активности, или у јавном и друштвеном животу, имају више шанси да буду заражени али и да пренесу злоћудни вирус ковид-19.

Међу таквим осетљивим групама су и чланови дипломатског кора у Србији, чланови канцеларија бројних међународних организација и институција различитих профила, али и представници великих светских компанија, који су део јавног простора у Србији.

И дипломате бирају Београдски сајам

Тако се, тим поводом, у суботу 27. фебруара, са пункта на Београдском сајму, огласила и амбасадорка Велике Британије у Београду Шан Маклауд објавивши да је управо „на Београдском сајму примила вакцину против корона вируса“. Рекла је и да се ради о вакцини АстраЗенека и да се радује предстојећој другој дози. Захвалила је Министарству спољних послова, Институту Батут, српској премијерки и свим лекарима на Београдском сајму на професионалном и примерном односу.

Као и осталим грађанима Србије, и представницима дипломатског кора и другим представницима међународне заједнице, на располагању су све четири вакцине колико их тренутно има у Србији – Фајзер-Бионтек, Спутњик В, Синофарм и АстраЗенека.